pondělí 31. prosince 2012

Když nevíte co by, zatloukejte

Problémy kolem krádeže našeho překladu pro herní sérii The Walking Dead neberou konce, avšak jedna novinka se přeci jen objevila. V sobotu 29. prosince mi přišel mail od jednoho z... ehm... "autorů" webu, jehož plné znění uveřejňuji zde:

Dobrý den,
Jsem členem týmu, který se stará o chod webu walkingdeadgame.eu a rád bych si přímo od Vás vyslechl názor na tuto situaci a Vás návrh řešení. Nemůžu mluvit a rozhodovat za všechny, ale můžu Vaše řešení přednést ostatním a situaci se pokusit vyřešit. Berte toto prosím jako snahu o urovnání sporu.

Upřímně jsem v první chvíli nevěděl, co konkrétně se po nás chce za vysvětlení, když je všechno jasné, ale budiž. Teď by se mohlo zdát, že se tím věci dají do pohybu. Sepsal jsem tedy důkladně znovu všechno, co nám vadí, s čím nesouhlasíme a jak si nápravu představujeme. První pokus o odeslání z GMailu dopadl neúspěšně, takže zhruba po půlhodině jsem se snažil o opětovné odeslání. A opět marně. Aby se vyloučily všechny varianty, zkusil jsem tentýž mail odeslat i z jiné schránky. A světe div se, upozornění nedošlo. Ale ani žádná odpověď.

"Snaha o řešení problému" je tak od této chvíle celým týmem chápána jako výsměch. Výsměch těm, kteří se o něco snaží a kteří si mají zvyknout na zlodějinu. Ale víte co? Ani náhodou!

Nuže, pánové... pokud jste tímhle chtěli něčeho docílit nebo si něco dokázat, absolutně se vám to nepovedlo (stejně tak zakázání komentářů na webu, to frajeřina vážně není). Ale docílili jste něčeho jiného - parádně, ba přímo ukázkově jste se znemožnili. Ale je to váš život, vaše jména, vaše reputace. A vaše svědomí. Stejně všichni nakonec sklidíme to, co jsme si zaseli. Když chcete mít svoji úrodu hořkou, máte ji mít. Užijte si ji.

Všem ostatním, kteří nás podporují a které známe, přejeme ničím nekažený úspěšný začátek a i průběh nadcházejícího roku, spoustu štěstí, zdraví a pokory.

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Vím že je to vzhledem k okolnostem hloupá otázka,ale zajímá mě jak jste na tom s překladem 5 epizody Walking Dead,dokážete odhadnout předběžný termín vydaní?

Datastor řekl(a)...

Víc než dobře, ale teď skutečně nebudeme víc informací poskytovat.

Anonymní řekl(a)...

to jsou ku....nechci být sprostý. boží mlýny melou...sice pomalu, ale melou. na každého jednou dojde. jinak přeji datastorovi vše nej do nového roku ;)